måndag 23 november 2009

Tema - arbete

Äntligen har vi fått temat för vårat arbete på Vävdesign, och jag har betämt mig för att mitt undertema ska vara Stadens Ljus. Några provvävar kommer att bli uppsatta framöver.
Mina provvävar i hålkrus är också färdiga och det känns bra att slippa sitta med det nu när andra saker pockar på min uppmärksamhet. Fast hålkrus var väldigt inspirerande att lära sig och jag önskar nästan att jag hade haft tid för en provväv till, eftersom jag inte känner mig helt färdig med exprimeterandet. Här följer lite av mina experiment på bild.

Ullgarn av olika slag.


Lite andra ullgarner.

I linnemattvarp, strängarn och ullgarn.

I linnemattvarp och mattrasor.

söndag 15 november 2009

Julklappslugnet

I år kommer förmodligen inte julklappshysterin att nå mig, i alla fall med tanke på nuläget. En av mina julklappar har varit nästan färdig sedan förra julen, och en annan köpte jag i september. Till en del andra har jag börjat att få en bild i huvudet av det jag vill ge dem. Med andra ord har jag flyt, hoppas bara att flytet smittar av sig på ekonomin också.
Veckan som kommer ska innehålla vävteori, textilkunskap, ny väv på gång och fållning av den förra väven. Dessutom kommer Jultomtens verkstad att flytta in i min lägenhet, lagom tills jag ska flytta ut. Nästa helg hoppas jag att det blir en del packning, så att man slipper det lagom till jul.

lördag 14 november 2009

Hålkrus

Så kallas den bindning som jag har valt att experimentera med. Jag har tidigare stickat hålkrus och fått veta att stickningen är inspirerad av bindningen. Dessutom har jag redan vävt sånt som är basic, och jag vill helst gå vidare nu även om en del saker är värda att upprepas.
Hur som helst har hela veckan gått åt till detta hålkrus och det kommer det att fortsätta göra även nästa vecka då jag ska fortsätta att utforska denna bindning.

söndag 8 november 2009

Äntligen slut!

Äntligen kan jag lämna kläddesign bakom mig och helt och hållet fokusera på vävdesign istället. Det känns himla bra, bara dom inte kommer på att jag var urkass på att skriva och vill att jag gör om allting från grunden.
Okej, nu ska jag inte tänka i domedagstankar, utan fokusera mig på frörepning istället.

lördag 7 november 2009

Sammanfattande dokumetation

Äntligen tänkte jag att jag skulle vara färdig med Kläddesign som kursen som jag gick hette. Men så kommer dråpslaget: sammanfattande dokumetation. Blä. Jag vill gå vidare nu, och inte älta mer i vad jag har gjort, vad jag kunde ha gjort, vad jag borde ha gjort osv. Men jag tänkte att jag skulle bli klar i kväll, för jag började... i eftermiddags. Hmm, kanske jag borde lära mig planera.

torsdag 5 november 2009

Ny kurs

Äntligen, säger jag bara, äntligen är Kläddesign över och kollektionen är nästan färdig. Fast jag lämnade in den ändå, det var ett plagg som jag inte hann med.
Istället har jag börjat en ny kurs, Vävdesign- från idé till uttryck, som jag hoppas att jag ska trivas bättre på. Jag har gått två dagar och det mesta bådar faktiskt gott. Bara trevliga (hittills) och intressant innehåll.